Jdi na obsah Jdi na menu
 


JAKÝ BYL SEN ZVÍŘAT 2013?

23. 9. 2013

Přihlášeno bylo 55 útulků, 163 koček a 137 psů. Domov našlo 27 koček a 73 psů. Ráno vyráželo ze Žíkova auto s pěticí koček - Lindou, Kuliškem, Micinkou, Miou a Brmbrm. Kulíšek a Brmbrm cestou zpívali, což však už jsme znali z cesty na výstavu v Sušici, jen teď to byla delší štreka. Během dopoledne přicházelo opravdu hodně návštěvníků a my všichni "šumaváci" jsme byli doslova vykulení, když vlastně hned po ránu si sympatická paní vybrala Micinku. Ta, která jela vlastně jako náhradník za Macíčka, který nejel, protože si ho mezitím zamluvil zájemce... Navíc Micinka se drží spíše zpátky, že jsme přiliš nepočítali s umístěním... A zrovna ona... Asi to tak mělo být, protože právě takový domov, do jakého odjela, jsme si pro ni představovali... No byla to skoro euforie a už jsme si malovali, že se bude dařit i nadále, zvláště když Mia i Brmbrm byly velmi "v kurzu", často chybělo jen malinko a jely domů... I Kulíšek měl hodně obdivovatelů, protože na výstavě zrzečků mnoho nebylo, snad dokonce čistý zrzek byl jediný. Jen Linduška byla docela opomíjená, určitě hlavně proto, že dělala jako že tam není... Ležela docela vzadu a absolutně ignorovala okolí. Sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě... Ač byla tolik hodná, nenašel si ji nikdo. Ale nakonec i přes zájem návštěvníků zůstali i ostatní ve svých klíckách. Brmbrm však doslova učarovala i hlavní "šéfové" První společnosti za práva koček paní Oppové, která se na své žíkovské svěřence přišla podívat. A to je pro naši "černovlásku" z Rábí pocta a důvod k sebevědomí. A my jsme byly rády, že jsme paní Alici konečně osobně poznali. Jinak kočiček bylo tolik a všechny krásné!!! Těch různobarevných a originálních kožíšků, matka příroda je v tomto ke kočkám opravdu štědrá. Tím více je nám líto, že tolik kočiček jelo zpět do útulků. Jsme ale šťastní, že mezi 27 umístěnými je i Micinka. První z rábské pětice, kdo našel domov.

A co psi? Tam je počet umístěných velmi pěkný, více jak polovina! Pro srdce pejskaře je těžké chodit mezi stánky jednotlivých útulků, tolik úžasných psů!!!  A kdo přišel s cílem vybrat si pejska, neměl to jednoduché, ale často i tady zafunguje kouzelná "láska na první pohled" . My potřebovali hlavně někde umístit informaci o Máše a jagouškovi z Kašperek, což nám umožnily Záchytné kotce Blatná, dále jsme informovali u Cibely na Amálku a u hněvických na Brita. No a také se potkali se spoustou báječných lidí, kteří mají stejný cíl - pomáhat zvířatům v nouzi.  Cibela informovala, že Amálka se dostala do dobré rodiny. S děvčaty z Hněvic byly dlouhé hovory o Britovi. Brit je nyní na dobré cestě, v dobrých rukou, lidé mu tam rozumí a se psy jeho kalibru to umí. Teď už "jen" aby našel někoho stejně tak dobrého jako je jeho venčitelka Martina i pro život tam venku a měl trvalého parťáka pro život. Záleží na tom u každého psa, u Brita dvojnásob víc!!!

Sen zvířat je akcí, která přinese nejen domov mnoha zvířecím účastníkům, ale také nadšení a síly lidem řešícím mnohdy šílené kauzy, situace opuštěných, týraných zvířat. Pocit, že člověk na to není sám, že je spousta stejně "praštěných" a nadšených a že se podaří spousta dobrých věcí je moc důležitý. Rovněž nám "Sen" přinesl spoustu nápadů a inspirace a cestou domů už jsme spřádali ... Kulíšek velmi protestoval v přepravce, a tak jako jediný byl vysvobozen, stulil se do klína a byl spokojen. Inu chlap, holky snášely situaci bez většího brblání.

Fotodokumentace z výstavy zde: SEN ZVÍŘAT 2013