Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strom splněných kočičích přání je tu opět

9. 12. 2014

 

Strom splněných kočičích přání přináší další kočičí vánoce

 

letakweb_strom2014.jpgOd 14.prosince do Tří králů můžete pomoci kočkám v útulcích, aniž byste se kvůli tomu museli odlepit od počítače. Naopak, vaše přítomnost u obrazovky a klávesnice je více než žádaná. I letos se koná již tradiční internetová sbírka na podporu koček v péči mnoha organizací na ochranu koček z celé České republiky. Kočky, kocouři a koťata si přejí krmení, pelíšky, léky a velká část z nich i nové domovy.

 

Akce „Strom splněných kočičích přání“ má za cíl podpořit organizace pečující o opuštěné kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a veterinární péči. Na stránce www.kociciprani.cz naleznete profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberete konkrétní zvíře, jehož příběh vás zaujme, nebo které třeba pochází z vaší oblasti. Dárek mu lze zakoupit a poslat přes e-shop, donést osobně anebo peníze na něj poslat přímo na účet útulku. Každý dárce dostane na konci akce fotografii „své“ kočky s dárkem a může ji také zajít navštívit.

 

První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 000 korun. Další roky zájem o akci prudce stoupal. Výsledkem toho byla částka kolem 1 600 000 korun v roce 2013, což pro zúčastněné organizace znamenalo výrazný příspěvek do jejich rozpočtu. Každé kočce je možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku - tedy přispět na krmení a stelivo, případně zakoupit zdravotní balíček. Také můžete podpořit jeden velký projekt od každého útulku.

 

Účastnící se organizace z celé České republiky, jejichž provoz zajišťují členové a dobrovolníci zdarma, ve svém volném čase a jejichž činnost je převážně hrazena pouze z darů jejich příznivců. Nejedná se o útulky financované městy, proto je každá pomoc velmi vítaná. Většina koček čeká na nový domov v takzvaných depozitech, tedy v běžných domácích podmínkách s individuální péčí.

Pořadatelem je Devět životů o.p.s., veškerou práci kolem akce vykonávají její členové a dobrovolníci zdarma, tím pádem jde opravdu každá koruna tam, kde je potřeba – kočkám.

 

Kočky ocení plnou misku, ale nevědí, díky komu je plná. Zato lidé, kteří se o ně starají ano, a po každém kole akce doslova zaplní facebookové stránky akce a mail poděkováním dárcům. Finanční podpora získaná během této akce jim umožní zaplatit náročnou operace zvířat, nakoupit kvalitní krmení, případně udělat si zásoby krmení na několik týdnů dopředu. Alespoň chvíli nemusejí řešit, kde seženou prostředky na provoz a mohou se plně věnovat péči o kočky. Mnoho z nich kočkám věnuje skoro všechen volný čas a nezná slovo dovolená. Po příchodu z práce je čeká kolotoč – veterina, úklid, odchyty, umisťování, propagace, shánění peněz – práce, která nikdy nekončí. Vlastní strom splněných přání nemají, ale určitě je potěší pěkné vánoční přání. Zkuste si na ně během vánoc také vzpomenout.

 

Proč to děláme? Protože máme rádi kočky. A co vy, pomůžete nám splnit jejich přání?

 

kontakt:

Františka Kernová

kociciprani@devet-zivotu.cz

602 25 88 75

 

Více na:

www.kociciprani.cz

www.devet-zivotu.cz