Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co je nového?

29. 8. 2017

Končí doba prázdnin a dovolených a je čas na malé ohlédnutí za činností našeho spolku :-)

Během léta přibyl do dočasky k Petře a Rosťovi ohař Robin, který zůstal po zemřelém majiteli a pro kterého stále hledáme ten nejlepší domov.
Nečeká jen Robin, ale i krásný kříženec Riko, fenka Olinka a kříženec středoasiata Méďa.
Našlo se několik zaběhnutých a zatoulaných psů, kterým jsme pomáhali najít cestu domů a ve většině případů se to i podařilo.
Pro několik chlupáčů bylo léto šťastným obdobím a odešli do nových domovů. Fenky Nelinka a Jesi, malý štěněčí kluk a kocouři Vladimír, Péťa, Pavlík a Tuláček( nyní Bohoušek) už posílají hlášení a pozdravy od svých rodin. Několik koťat zůstalo u svých nálezců.
Pro potřeby spolku byla zakoupena čtečka čipů, převozní box pro psy a odchytová klec.
Proplatili jsme několik faktur za kastrace bezprizorních koček v okolí Sušice a v Klatovech, podpořili jsme spolek Šance pro kočku nákupem léčiv a antiparazitik, uhradili jsme fakturu za kastraci a odstranění paspárků pejska Rika, kterého si od nás před časem adoptovala paní Vargová z Dobřan.
Dále jsme zakoupili krmení pro záchytné kotce v Kašperských Horách, pravidelně je také třeba doplňovat krmení pro naše dočasky a přerozdělujeme granule a konzervy pro obětavé lidi, kteří krmí venkovní kočky. Pokud jsme osloveni, spolupracujeme na odchytu, kastraci a následném vypuštění do původní lokality těchto koček bez domova.
Podporujeme také sociálně slabší občany, kteří mají snahu se i v těžké životní situaci dobře starat o svá zvířata. Pokud je potřeba, hradíme jim veterinu, nebo vypomůžeme s krmením apod.

V polovině srpna nás navštívil televizní štáb pořadu Chcete mě? a natáčelo se v našich dočaskách, tak se nezapomeňte koukat v neděli 3.9.2017 kolem poledne na ČT 2.
Psi, kteří z našich dočasek odcházejí do nových domovů jsou veterinárně ošetřeni a odčerveni, necháváme je očkovat a čipovat, některé kastrovat a pokud je potřeba, hradíme další výdaje.
Abychom měli z čeho platit faktury, pořádáme pravidelné aukce, knižní výprodeje, dvakrát ročně bazary a také nás můžete najít na stánku o sušické pouti v sobotu 2 9. 2017 od 8 do 16 hod v areálu chovatelů, tak se na nás přijďte podívat.
Na tomto místě bychom rádi poděkovali všem, kteří nás podporují materiálně i finančně, všem, kteří se účastní našich aktivit a hlavně všem, kteří dali, nebo se chystají dát domov některému z opuštěných zvířat, protože dobrých domovů není nikdy dost.