Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se u nás dělo v červnu 2018?

18. 7. 2018

Měsíc červen začal šťastně a to hlavně pro Dina, jednoho ze dvou štěňat od fenky z Horažďovic. 1.června odjel ke své nové rodině ( jeho sestřička už svoji paničku našla dříve) 
Hledal se majitel malého černého křížence, který přicestoval vlakem do Železné Rudy. Majitel se nepřihlásil, ale zato se do Špagetky zamilovala dočasková rodina a tak už se i on může pochlubit novým domovem.
V Novém městečku byla odchycena divoká kočka, kterou srazilo auto a kolem ní se motala tři malá koťata. Všichni byli převezeni na veterinu k Mikoškům, kde se o ně, jako vždy, vzorně postarali. Koťata už mají přislíbené domovy(jedno už dokonce odjelo), ale maminka měla bohužel velmi vážná zranění a přes veškerou snahu veterinářů se jí nepodařilo zachránit 
Do dočasky v Laznech byla přijata bílá kříženka pudla Nelinka, která měla zanedbanou a komplikovanou zlomeninu nohy. Byla operována a jelikož se jí majitelka vzdala, bude po úplném doléčení nabízena k adopci.
V Laznech také čeká na přislíbené domovy devět štěňat. Jejich maminka měla být po odstavení prcků vykastrovaná, aby už nemusela na svět přivádět nechtěné voříšky, ale osud ( nebo spíš nezodpovědnost majitelů) tomu chtěl jinak. Fenečku srazilo auto a zůstalo devět sirotků, kteří musí ještě trochu povyrůst, než se rozběhnou do světa.

A opět hledání ztracených psů a koček, nebo naopak majitelů nalezených chlupáčů. Většina případů měla dobrý konec, ale ne všechny.......
Měsíc červen přinesl i více smutných zpráv. Z nových domovů jsme dostali oznámení o umrtí feneček Pánvičky a Nelinky a v naší dočasce zemřela fenka Pegynka, odebraná z naprosto otřesných podmínek 
Radost máme naopak ze zájmu škol o činnost našeho spolku. Tentokrát naše dočaskářka Petra přivezla některé pejsky do MŠ a ZŠ v Hrádku u Sušice. Děti měly možnost si povodit a pomazlit některé naše svěřence a zeptat se na vše co je zajímalo. Povídalo se o tom jak se starat o zvířata, jak postupovat při ztrátě nebo nálezu psa a na koho se obrátit v případě potřeby. Byla to moc příjemná akce a ještě jsme dostali pro pejsky plno pamlsků 
Zapojit jste se mohli do knižní rychloaukce a každý čtenář i knihomol si jistě přišel na své.

Naše psí dočaskářka Míša musela udělat vyjímku a na chvíli ubytovat čtyři nalezená koťata nalezená na Kašperských Horách. Pro prcky hledáme domov.
27.6. přijel do dočasky v Soběšicích francouzský buldoček, který musel urychleně opustit svůj domov z důvodu exekuce. I pro něho hledáme nové trvalé bydlení. Jeho parťák zůstal zatím u domu, ale ne dlouho. Přestěhoval se jen o kus dál do domácnosti s dalšími zvířaty a vypadá to, že se bez větších problému začlenil.
Co nám nejde do hlavy je to, že se stále nenašel nikdo, kdo by chtěl dát domov Blackovi, který stále čeká na veterině a doufá, že si ho brzy někdo hodný odveze domů. Je to moc milý, hodný, šikovný, mladý a temperamentní, menší pes. Moc se za něho přimlouváme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář