Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se u nás dělo v prosinci 2017?

3. 1. 2018

Prosinec se nesl v duchu darů pro němé tváře.
Posílali jste finanční příspěvky, vozili krmení pro šumavské nalezence do našich dočasek i na jiná místa. V Tescu a Světě tlapek jste nechávali nadílku přímo pod vánočními stromky. Všem moc děkujeme, všechny vaše dary budou pečlivě rozděleny a rozvezeny na potřebná místa.
Jako každý měsíc jsme pomáhali najít cestu domů několika zaběhnutým psům a několika útěkářům a i jednomu zatoulanému kotěti.
Pokračujeme v odchytech a kastracích přemnožených koček v různých lokalitách na sušicku a zřídili jsme "kočičí jídelnu" pro venkovní kočky v Dolejším Těšově.
Do dočasky v Laznech přibyla asi tříměsíční fenečka, která byla vyhozena ještě před Vánoci - asi jako nechtěný dáreček. Po uplynutí nezbytné doby, po veterinárním ošetření, očkování, odčervení a čipování pro ni budeme hledat tu nejvhodnější rodinu.
Pod svá křídla jsme přijali mladého kocourka, kterému budeme také hledat nové bydlení. Je to složitější případ a více se dočtete již brzy, protože naše první letošní aukce bude právě pro něho.
Darem jsme dostali zateplenou boudu, která bude využita pro malého pejka v některé z našich dočasek.
Velkou radost nám udělaly pozdravy od našich bývalých svěřenců z nových domovů, těch není nikdy dost.
Poslední měsíc roku 2017 byl šťastným pro kočičku Zuzanku a tři koťata o která se dočasně postarala jedna naše členka, všichni našli nové domovy. V "čekárně" už dlouho zůstávají kocourek Otík, fenka Olie a pejsek Richie s dočasky u Petry a Rosti.
Závěr roku jsme přetrpěli se svými zvířaty, jelikož silvestrovský kravál nabírá na intenzitě a bude potřeba se pokusit s tím něco udělat.
Všem našim přátelům přejeme šťastný a klidný rok 2018 a zachovejte nám přízeň