Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se u nás dělo v říjnu 2018?

13. 11. 2018

Jako každý měsíc, tak i tento, jsme se rozhodně nenudili .
Finišovali jsme s přípravou podzimního bazaru a doufáme, že kdo za námi do sokolovny o víkendu 20. - 21.10. přišel, nelitoval. Je to pro nás vždy velká událost, protože máme možnost setkat se se svými přáteli a podporovateli a ještě vydělat nějakou tu kačku pro zvířata v nouzi. Tentokrát částka přesáhla 60.000,- a to je paráda. Díky ještě jednou všem dárcům, nakupujícím a našim dobrovolníkům :)

Podpořit jste nás mohli také nákupem v prodejně krmiv Svět tlapek, kde začátkem října končila sbírka krmiva u příležitosti mezinárodního dne zvířat. Kdo nestihl, může se zapojit do vánoční nadílky, kterou prodejna připravuje.
A pro "přespolní" proběhla poslední letošní aukce. Ještě chystáme knižní rychloaukci a potom zase až v roce 2019.

Domov jsme hledali velkému množství koček a koťat a tady bychom opakovaně chtěli připomenout, že nejsme útulkové zařízení pro kočky a opravdu se nadále můžeme věnovat jen akutním případům, to znamená kočenám v akutním ohrožení života. Máme možnost umístění psů v dočaskách, ale ohledně kočiček oslovujte útulky a depozita k tomu zřízené. Samozřejmně i nadále se budeme spolupodílet na financování kastrací koček venkovních, ale je potřebná spolupráce s veřejností.

6.10. jsme dostali upozornění o ztrátě yorkšíra Filipa, který se zaběhl majiteli v okolí Hartmanic. Bylo to napínavé, ale i díky lidem v okolí bydlících se odchyt podařil a Filípek se šťastně shledal se svým páníčkem 
Bohužel se stále nenašla Pralinka a nemáme ani žádné zprávy o jejím pohybu. Můžeme jen doufat, že se jí někdo ujal, protože to je moc hodná a šikovná psí holka.
Přímo na veterině u MVDr Mikošky jsme se setkali s klienty denního stacionáře Klíček, seznámili jsme je s naší činností, mohli si pohladit pejsky a na oplátku nám přinesli vyrobené dárečky.

Do dočasky u Jany byl přijat hluchý vestík, pro kterého hledáme domov, stejně jako pro další zvířata, která najdete v albu Hledají domov. Výběr je momentálně velký a budeme rádi za každou nabídku domova jak pro hafany, tak pro kočeny.

Poslední říjnový den nás zastihla smutná zpráva - zemřel Brit, pan pes Jagteriér, který se před šesti lety dostal do sušických záchytných kotců. Starý jednooký pes, který na druhém oku měl zákal a vypadalo to, že už se ničeho pěkného nedočká. Stal se zázrak a pro Brita si přijeli ti nejlepší páníčci jaké si jen mohl vysnít. Počítali s tím, že jejich soužití může trvat třeba jen pár dní, týdnů nebo měsíců, ale Brit se rozhodl, že si své štěstí pořádně užije a dělal jim společnost ještě dlouhých šest let. Jeho zdravotní stav byl někdy jako na houpačce, ale ještě nás i stihl před dvěma lety navštívit na bazaru. Britík odešel za duhu v kruhu milujících a milovaných ve věku krásných 18 let !!!!! Je to důkaz toho, že stojí za to dát šanci i staršímu zvířeti.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář