Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velký problém-kočky..

13. 12. 2023
Velký problém jsou přemnožené kočky a není možné nad tím zavírat oči.
Náš spolek je registrovaný jako "psí" zařízení a hlavně je třeba zdůraznit, že nejsme útulek, ale fungujeme na principu tzv. dočasné péče, kde si naše členky berou psy domů k těm svým a připravují je na odchod do nového domova.
V mezích možností pomáháme ale všem zvířatům, která naši pomoc akutně potřebují a tím pádek i kočkám bez domova.
Za uplynulý rok jsme zaplatili cca. 200.000,- pouze ve prospěch koček a to převážně za kastrace, ošetření a v nutném případě i dlouhodobější léčbu. Krmičům venkovních koček přispíváme krmením na různých místech ( Tesco Sušice, lokalita Solo, Kašperské Hory, Hartmanicko, Dražovice...) a v jednotlivých případech pomůžeme i lidem v soc. tísni s krmením nebo veterinou.
Je ale potřeba si uvědomit, že pomáhat může každý, někdo méně jiný více, ale každý!!! Většina lidí na tom není tak zle, aby nemohla pomoci aspoň jednomu potřebnému zvířeti ve svém okolí a co je nejdůležitější, kastrace vaší kočky nebo kocoura je jednorázové vydání a pokud bude zodpovědný každý z nás, nebude tolik přemnožených koček, které končí pod koly aut, umírají venku bez pomoci, hlady, vysílením apod.