Jdi na obsah Jdi na menu
 


Našli domov v listopadu 2013

13. 11. 2013

Amálka

Amálka dnes 30. 11. 2013 přijela na umisťovací výstavu a sotva se dovnitř nahrnuli návštěvníci, měla naše milá mourovatá slečinka v bílých střevíčcích pocházející z pošumavské vesničky Rajské jasné, že z ní bude Pražanda. A tak hned na začátku výstavy putovala do nového domova.  Amálka se dostala do žíkovského útulku coby kotě nejspíš vyhozené chalupáři. Byla oprávněná obava, že neobstojí v partě venkovních koček už proto, že ji tyto kočky nechtěly tolerovat. Proto jsme přešťastní, že jsme ji dovezli do Žíkova a na výstavu a její život se obrátil úplně jiným směrem. Přejeme hodně hodně lásky, jejím páníčkům spousty radosti s novou kočičí kamarádkou. .

amalka-11-001.jpg

Tomi

Tomi se také nestačil na výstavě v Praze ani porozhlédnout, svým osobitým obličejíčkem a milou povahou okouzlil rodinu, která se rozhodla si ho odvézt domů. Je z něho také Pražáček. Tomi je jedním z koťátek Santosátek, které ženské v útulku vypiplali po flaštičce a loučení s nimi tak není jednoduché, ale všichni jim ze srdce přejeme nový domov a je tím završeno velké úsilí, dobrý pocit mohou mít i kromě žíkováků i jeho nálezci. Přejeme Tomíčkovi krásný život a jeho páníčkům mnoho radosti s novým členem rodiny.

 

tomi.jpg

 

Adélka

Dnešní 19. listopad je dnem, kdy našla po dvou a půl létech pobytu v útulku nový domov černá kočička Adélka. Ode dneška bydlí v Plzni a jistě vytvořila krásnou dvojici s čistě bílou kamarádkou. Doufáme, že jim to bude klapat, neboť Adélka je moc hodná kočička a my se radujeme, že ji dnes konečně potkalo štěstíčko, přejeme krásný život a krásný domov a děkujeme jejím páníčkům .

adelka-3.jpg

 

Chico

Tak Chicoušek už se také dočkal :-). V sobotu 16. 11. si pro něho přijela jeho nová rodina s malou holčičkou, která si kocourka okamžitě zamilovala a Chico s nimi odteď bude žít v Klatovech coby bytový kocourek. Tento asi čtyřměsíční běloučký krasavec se zrzavými znaky byl nalezen na ulici v Sušici poblíž veterinární ordinace  Švejdových jako úplně mrňavé kotě. Je jasné, že sám tam nepřišel, nejspíš ho někdo „ztratil“. V útulku vyrůstal v početné partě koťátek, kde se vůbec neztratil. Nechyběl u žádné lumpárničky.  Přejeme mnoho radosti s novým kočičím kamarádíčkem celé rodině a kocourkovi šťastný život v novém domově .

ch-001.jpg

 

Štěpánek

Sobota 16. 11. 2013 je velkým dnem pro Štěpánka. Do Žíkova zavítala starší paní, aby si vybrala kočičího kamaráda, po kterém moc toužila a pečlivě se na jeho příchod připravovala. Rozhodovala se mezi Montíkem, Matýskem a Štěpánkem. Montík je hodně akční, Matýsek ještě kotě a Štěpánek, zdá se, splňuje požadavky - tento asi dvouletý kocourek je totiž spíše klidnější povahy a úžasný mazlík. A tak  nalezeneček z Bezděkova u Klatov odjel s novou paničkou na Kašperské Hory a musíme říci, že to vyhrál, protože jeho panička je již v důchodu a bude na něho mít spoustu času, budou stále spolu, co si možno více přát? Přejeme, ať je kocourek báječným společníkem pro život .

stepanek-2.jpg

 

Mína

Mínuška dnes 13. 11. odjela do nového domova do Klatov. Ze srdce jí to přejeme, protože její dosavadní život nebyl jednoduchý, kočička se musela starat o živobytí pro sebe i svá koťátka, jak se dalo. Zdržovala  u Dětského domova v Sušici, kde ji krmili, ale nemohli si ji vzít. Když sejí narodila koťátka, přestěhovala se s nimi k pánovi, kterému je 80 let a nebylo v jeho silách se o ně starat, ale přesto dělal co mohl a nakonec kontaktoval žíkovský útulek, protože  nechtěl nechat kočičky  opuštěné. Paní Fuksová ze žíkovského útulku se snažila situaci řešit v místě a hledat pomoc u sousedů, ale bohužel tam kočky spíše všem vadily. Takže Mína i s koťaty byla odchycena a odvezena do útulku. Dnešním dnem jí začal nový život, jaký dosud nepoznala - jako rodinná kočička. Hodně štěstí Mínuško i páníčkové.

 mina.jpg

 

Julinka

 Dnes 13. 11. je šťastným dnem i pro Julinku, nový domov našla v Přešticích. Julinka  je jedním z koťátek kočičky Míny. Mámě Mínušce se narodila v Sušici u Dětského domova, odtud je však máma přestěhovala k rodinnému domku ke starému pánovi, který se postaral a poté kontaktoval žíkovský útulek a Mína i s koťaty byla odchycena a odvezena do útulku. Julinka je moc roztomilá kočička, mládě, které teď čeká nový život, koťátka přináší radost, je s nimi veselo a ze srdce přejeme jak Julince tak její nové rodině spousty šťastných chvil .

julinka-kotata-taborska-033.jpg