Jdi na obsah Jdi na menu
 


Našli domov v září 2013

6. 9. 2013

Kocour Macíček

Macíček  je asi tříletý kocourek, tento měsíc již druhý z pětičlenné party z Rábí, kdo našel nový domov :-), jak již známo, parta byla převzata žíkovským depozitem v situaci, kdy jejich bývalé paničce nebyla prodloužena nájemní smlouva na bydlení v domku a ač o této skutečnosti věděla dostatečnou dobu předem, nehledala umístění svých zvířat a situaci "vyřešila" tak, že se odstěhovala a zvířata zanechala v domě napospas osudu.. Macíček je úžasný kocourek, pravidelně členem ,,uvítacího výboru", když přišla návštěva. Dnes si také myslel, že přišla návštěva, ale přišla si pro něho nová panička, která má kočky moc ráda a v novém domově již na něho čekali noví kamarádi. Zítra k nim všem přibyde ještě zrzavé kotě - poslední z Opolence. Přejeme Macíčkovi, ať je tento domov už napořád, ať zapadne do kolektivu a užívá si všech kočičích radostí a lásky své paničky.

macicek--6-2013-033.jpg

Kočička Mia

 Asi 4 letá kočička, do útulku přišla hledat pomoc vlastně sama naprosto vyčerpaná s vysokou horečkou, zánětem cest dýchacích, vyhladovělá a celkově zubožená. Je to moc hodná mazlivá kočička, menšího vzrůstu a když se podíváte na její hlavičku a nosík, je dost pravděpodobné, že v její krvi kolují geny nějakých ušlechtilých předků. Takže nejen pro svou milou povahu, ale stejně tak krásu je to kočička, která přináší radost. Mia na výstavě "U Chovatelů" o sušické pouti okouzlila manžele, k jejichž životu zvířata neodmyslitelně patří. Snažili se ale být "rozumní" a s těžkým srdcem odešli zpátky domů bez Miušky. Od té doby ale Hanka denně koukala na fotku. Mezitím Mia absolvovala výstavu v Praze, kde se jí podařilo to samé - okouzlit kdekoho, ale každý byl nakonec také "rozumný" a tak se z velkého světa vrátila zpět na Šumavu a včera 26.9. bylo rozhodnuto, že na Šumavě už zůstane natrvalo. Hanka si pro ni dojela a  Mia má domov, který je rájem pro pejsky i kočičky. Přejem všem hooooooodně radosti a určitě se přijdeme s celou tou zvířecí společností potěšit. . První fotky z nového domova.

mia-5.jpg

Kočička Micinka

 Micinka -  asi dvouletá kočička z rábské pětice, která byla převzata žíkovským depozitem v situaci, kdy jejich bývalé paničce nebyla prodloužena nájemní smlouva na bydlení v domku a ač o této skutečnosti věděla dostatečnou dobu předem, nehledala umístění svých zvířat a situaci "vyřešila" tak, že se odstěhovala a zvířata zanechala v domě napospas osudu. Micinka je zatím malinko zdrženlivější, ale moc ráda se mazlí a má ráda pozornost. Je moc hodná a k ostatním kočičkám nekonfliktní. Je odčervená, kastrovaná, očkovaná. Micinka hledala spíše klidnější domov u starších lidí a to, co jsme si pro ni představovali, se jí splnilo na akci "Sen zvířat" 2013 v Praze na Vinoři. Má svou paničku jen pro sebe a nový domov přijala za svůj v podstatě skoro ihned. Přejeme krásné soužití, spoustu radosti .

 micinka-2.jpg

Kočička Cácorka

Cácorka je tříletá kočička přivezená ze Železné Rudy, kde se bezradně potulovala a chodila za každým. Nálezkyně kočičky si nejdříve myslela, že se ztratila, a tak ji nechala u sebe, vyvěsila letáčky a čekala že se majitel ohlásí. Protože se tak nestalo a navíc se objevily informace, že snad  kdosi viděl,  že Cácorka byla vyhozena z auta, přivezla ji do útulku do Žíkova. V neděli 15. 9. odjela do nového domova v Týně nad Vltavou. Přejeme krásný domov a hodně štěstí.

cacorka.jpg

 

Kocour Tomášek

Tomášek je cca čtyřletý kocourek přivezený z Hor Matky Boží,  kde zůstal opuštěný po odjezdu chatařů. Zpočátku velice nedůvěřivý kocourek, dnes neskutečný mazlík. O víkendu si pro něho přijeli do žíkovského útulku noví páníčkové a Tomášek s nimi odjel do Plzně, kde bude mít odteď svůj domov. Přejeme v novém domově všechno nejlepší, krásné soužití .

tomasek.jpg

Kříženec

Maličký psík, ale v dobré výživové kondici, středního věku byl nalezen v Sušici. Foto ZDE. Pobýval na veterině u MVDr. Mikošky, odkud si ho odvedl nový páníček ke svým dvěma pejskům.img_0269.jpg